Тимочка КрајинаЗајечарПредстава „#НисамПријавила” 30. јула у Зајечару

Представа „#НисамПријавила” 30. јула у Зајечару

„Дечији центар” Зајечар – Представа „#НисамПријавила”

„Дечији центар” Зајечар наставља са подршком кампањи „#НисамПријавила”, у оквиру које ће у суботу 30. јула 2022. у Омладинском центру у Зајечару, бити одиграна представа „#НисамПријавила”. 

Почетак представе је у 21:00 сат.

Наредних дана биће израђен мурал на згради у улици Боре Милића 3, којим ће бити пренесена порука о проблему насиља над девојчицама, девојкама и женама на Балкану.

„Заједничка матрица подржавања и употребе насиља своје основе налази у традиционалним вредностима, култури, религији… подједнако, у целом региону. У Србији је ове године убијено 17 жена, ипак најнезаштићеније су девојчице, јер не могу, не знају, не смеју да пријаве, тај круг насиља је много већи но што се у јавности зна, то је у ствари прави и једини разлог због кога не смемо да одустанемо. Дођите да говоримо, укључите се, о насиљу се мора говорити, што више, што чешће, оснаживање је први корак, направимо га заједно”, поручују из зајечарског „Дечијег центра”.

Подршку за играње представе и израду мурала добијена је и од Националне задужбине за демократију и „Зајечарске иницијативе”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб