VestiPredstava „Odrastanje” zaječarskog „Dečijeg centra” osvojila prvu nagradu na 9. Međunarodnom bijenalu...

Predstava „Odrastanje” zaječarskog „Dečijeg centra” osvojila prvu nagradu na 9. Međunarodnom bijenalu umetničkog dečjeg izraza – BUDI

Predstava „Odrastanje” u izvođenju članova i članica zaječarskog „Dečijeg centra” osvojila je prvu nagradu na 9. Međunarodnom bijenalu umetničkog dečjeg izraza – BUDI pod nazivom „Male ludosti – velike mudrosti”.

BUDI – Bijenale umetničkog dečjeg izraza, je međunarodni festival posvećen dečjem stvaralaštvu i stvaralaštvu za decu. Glavni ciljevi BUDI su približavanje umetnosti i kulture deci, prevazilaženje barijera, ohrabrivanje kreativnosti kod najmlađih, promocija i razvoj talenata kod dece u različitim oblastima kreativnosti, povezivanje i upoznavanje dece s drugim kulturama, kao i podrška inkluziji marginalizovanih grupa dece.

Nakon dodele nagrada 4. juna, predstava zaječarskog „Dečijeg centra” premijerno je odigrana pred pančevačkom publikom.

Ulazak u pubertet, traganje za identitetom, svest o tome da se fizički izgled menja, a u isto vreme želja da se ostane ušuškan u svet mašte, bezbrižnosti, period koji za decu i roditelje predstavlja najveći izazov jedne su od tema koje ova predstava obuhvata. Predstava je namenjena deci od 3 do 14 godina i roditeljima.

Sklona izmenama koje diktira dečija mašta, predstava poručuje da su ljubav i posvećenost najvažniji za zdravo odrastanje.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,184PratilacaZaprati
1,254PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub