Представа „Пинокио“ Пан театра из Београда 21. априла отвара 14. Позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“

14. Позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР” од 21. до 26. априла

Позоришни фестивал за децу „ЗајеЧАР“, 14. по реду, биће одржан у зајечарском театру од 21. до 26. априла 2024.

Публика ће видети најбоље представе за децу из овогодишње продукције професионалних позоришта Србије и Бугарске.

Фестивал ће у недељу 21. априла 2024. отворити представа „Пинокио“ Пан театра из Београда.

Наредних дана малишани и њихови пратиоци уживаће у следећим позоришним комадима: „Играј са мном” Дечјег позоришта Суботица, „Маша и медвед“ Државног луткарског позоришта из Видина, „Маштошумске питалице“ MoniCarta из Београда, „Бајка о рибару и рибици“ Позоришта лутака Ниш. У част награђених, 26. априла биће изведена премијера представе зајечарског театра „Пепељуга”.

Поред стручног жирија и публика ће бирати најбољу представу, оценом од 1 до 10.

Почетак свих шест представа је у 19:00 сати, а комплет карата кошта 1500 динара.

Предвиђен је и богат пратећи програм у оквиру кога ће, у Центру за културу у Котлујевцу, у понедељак 21. априла од 12:00 сати бити изведена представа за децу „Ружно паче” Крушевачког позоришта. Улаз је бесплатан.

На зајечарском скверу ће у среду 24. априла од 18:00 сати, бити одиграна бесплатна представа за децу “Свет марионета” у извођењу професора луткарства у Болоњи, Теодора Борисова.

У холу зајечарског позоришта, у недељу 21. априла од 18:30 сати биће отворена изложба лутака државног луткарског позоришта Видин.

У Позоришном музеју у Зајечару, у среду 24. априла, биће приређена промоција књига за децу из едиције „Породично благо“ издавачке куће Фондације Браћа Карић.

У Позоришном музеју ће у петак 26. априла од 12:00 сати бити приређена промоција приче за децу о Николи Тесли „Електромачак“, бајка о електрицитету, аутора проф Велимира Абрамовића. На истом месту ће од 22. до 25. априла бити организована радионица луткарства професора Теодора Борисова.

Сви пратећи програми су бесплатни.

Такође, у холу зајечарског позоришта, током трајања фестивала биће организоване продајне изложбе књига за децу покретне књижаре „Добро дрво“ и издавачке куће Фондација Браћа Карић.