ВестиПредстава „Жене из Троје” 8. јула на фестивалу „Нови тврђава театар” у...

Представа „Жене из Троје” 8. јула на фестивалу „Нови тврђава театар” у Чортановцима

Представа „Жене из Троје”

Након успешне премијере представе у Грачаници и извођења у Звечану и на Виминацијум фесту, представа „Жене из Троје” у режији Небојше Брадића биће одиграна у понедељак 8. јула у Чортановцима, на 6. Позоришном фестивалу „Нови тврђава театар”. Овај престижни фестивал, чији је селектор Вида Огњеновић, одржава се од 4. до 9. јула под слоганом: „Kакви смо такви смо – позориште зна”.

Представа је урађена у копродукцији Народног позоришта из Приштине, Народног позоришта Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” и удружења „Дунав фест”, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

„Ово је прича о последицама једног непотребног рата који је срушио једну културу, а другој нанео ненадокнадиве губитке. Представа ’Жене из Троје’ је елегија над судбином побеђених због узалудно проливене крви, бол који не припада само пораженима већ и победницима, оптужба за нељудскост и неприродност рата, осуда деструктивних нагона чије су жртве хуманост и човеков разум”, истиче редитељ представе

Поред Брадића ауторску екипу чини још костимограф Марина Вукасовић Меденица, композитор је Зоран Ерић а за сценски покрет и говор побринули су се Вера Обрадовић и Владо Kерошевић.

У представи „Жене из Троје” играју глумци ансамбала приштинског и зајечарског позоришта, уз неколико спољних сарадника: Ивана Kовачевић, Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић, Исидора Грађанин, Игор Дамњановић, Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић, Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Kатарина Јеличић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб