ВестиПредстава „Жене из Троје” окићена првим фестивалским признањем у Чортановцима

Представа „Жене из Троје” окићена првим фестивалским признањем у Чортановцима

Представа „Жене из Троје” — „Нови тврђава театар” у Чортановцима

Представа „Жене из Троје” Еурипида, у режији Небојше Брадића окитила се првим фестивалским признањем.

Глумачком ансамблу представе Народног позоришта Приштина и Народног позоришта Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” из Зајечара припала је специјална награда за сценски говор на 6. позоришном фестивалу „Нови тврђава театар” у Чортановцима.

Глумачку екипу чине: Ивана Kовачевић, Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић, Исидора Грађанин, Игор Дамњановић, Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић, Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Kатарина Јеличић.

У конкуренцији за награде било је пет представа по избору Виде Огњеновић, а награда за најбољу представу Фестивала додељена је представи „Kавкаски круг кредом” Бертолда Брехта, у режији Паола Мађелија, у извођењу Драме Народног позоришта Сарајево и Фестивала МЕСС.

Представом „Жене из Троје” вечерас ће бити отворен шести позоришни фестивал „Театар у тврђави” у Смедереву, који се одржава од 10. до 14. јула и који је ревијалног карактера.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб