ВестиПредстава „Жене из Троје” освојила још једну фестивалску награду

Представа „Жене из Троје” освојила још једну фестивалску награду

Представа „Жене из Троје” — „Nišville Jazz Festival”

Представа „Жене из Троје” у копродукцији Народног позоришта Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић” и Народног позоришта Приштина освојила је још једну фестивалску награду.

Жири Интернационалног театарског „Nišville Jazz Festivala” у саставу: Ана Фурсе, Александра Гловацки и Ана Тасић, 7. августа је након одгледаног целог такмичарског програма, једногласно донео следећу одлуку:

Награда за најбоље коришћену музику додељује се представи „Жене из Троје“ у режији Небојше Брадића.

Представа „Жене из Троје” — „Nišville Jazz Festival”

„Музика у овој представи вишезначно гради кључни, трагички дух игре. Понекад је суптилна и ненаметљива, дискретно намеће тамне, клаустрофобичне тонове игре. У другим тренуцима је пригушено жовијална, опојна и очаравајућа. Тада кроз контраст изражава дионијски култ плодности, и открива да све што настаје мора бити спремно на болно пропадање, што је ничеанска суштина трагичног”, наводи се у образложењу жирија.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб