Представа „Жене из Троје” селектована за учешће на Међународном фестивалу античке драме у Русији

Представа „Жене из Троје”

Представа „Жене из Троје” селектована је за учешће на Међународном фестивалу античке драме који се у јуну наредне године одржава у Русији, у граду Керчу, античком Херсону, на Криму. Представа је рађена у копродукцији Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” и Народног позоришта из Приштине са седиштем у Грачаници.

Да подсетимо, овај комад према тексту Еурипида, у режији Небојше Брадића, учестовао је на свим престижним позоришним фестивалима током лета и окитио се значајним признањима: Специјалном наградом за сценски говор на фестивалу „Нови тврђава театар” у Чортановцима и Наградом за најбоље коришћену музику на „Nišville Jazz Festival” у Нишу.

Костимограф је Марина Вуксановић Меденица, асистент сценографа Славица Марковић, композитор Зоран Ерић, сценски покрет потпусује Вера Обрадовић а сценски говор Владо Керошевић.

Играју: Ивана Ковачевић, Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић, Исидора Грађанин, Игор Дамњановић, Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић, Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Катарина Јеличић.