ВестиПредстава „Жене из Троје” синоћ отворила позоришни фестивал „Театар у тврђави” у...

Представа „Жене из Троје” синоћ отворила позоришни фестивал „Театар у тврђави” у Смедереву

Представа „Жене из Троје” — „Театар у тврђави” у Смедереву

Представом „Жене из Троје” Еурипида у режији Небојше Брадића, синоћ је отворен шести позоришни фестивал „Театар у тврђави” у Смедереву, који се одржава од 10. до 14. јула и који је ревијалног карактера.

Представа је рађена у копродукцији Народног позоришта из Приштине и Народног позоришта Тимочке Крајине „Зоран Радмиловић” из Зајечара и базирана је на Еурипидовом делу „Тројанке”. Ова давна и позната прича презентује епилог грчког освајања Троје и приказ финалног пада жена, мајки и супруга тројанских ратника и владара. Награђена је специјалном наградом за сценски говор на 6. позоришном фестивалу „Нови тврђава театар” који је од 4. до 9. јула одржан у Чортановцима.

Представа „Жене из Троје” — „Театар у тврђави” у Смедереву

Kостимограф је Марина Вукасовић Меденица, композитор Зоран Ерић, сценски покрет Вера Обрадовић, сценски говор Владо Kерошевић.

Глумачку екипу чине глумци зајечарског и приштинског театра: Ивана Kовачевић, Ана Бретшнајдер, Милена Јакшић, Исидора Грађанин, Игор Дамњановић, Небојша Ђорђевић, Милош Ђуричић, Милош Танасковић, Ирена Станковић, Викторија Арсић, Јелена Орловић, Тамара Томановић, Оливера Бацић и Kатарина Јеличић.

Зајечарска премијера представе „Жене из Троје” биће крајем августа на Ромулијани, у оквиру „Антика феста”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб