Timočka Timočka
Početna / Vesti / Predstavljena dosadašnja iskustva i rezultati RARIS-a u saradnji sa dijasporom

Predstavljena dosadašnja iskustva i rezultati RARIS-a u saradnji sa dijasporom

U Beogradu je održan sastanak direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujona i direktora RARIS-a Vladana Jeremića.

Na sastanku su predstavljena dosadašnja iskustva i rezultati RARIS-a u saradnji sa dijasporom. Rezultati RARIS-a na ovom polju su inače navedeni kao primer dobre prakse i u Strategiji o ekonomskim migracijama Republike Srbije za period 2021–2027. godine.

Dogovorena je poseta Gujiona istočnoj Srbiji početkom naredne godine i održavanje sastanaka sa investitorima iz dijaspore i lokalnim samoupravama, pre svega u cilju jačanja ekonomske saradnje sa dijasporom.

Gujionu je predstavljena RARIS-ova nova digitalna platforma “Dijaspora Biznis Info”. Ova platforma je namenjena dijaspori koja želi da počne poslovanje u istočnoj Srbiji ili posluje sa istočnom Srbijom, odnosno Srbijom. RARIS će dijasporu potpuno besplatno informisati o uslovima, mogućnostima i prednostima za osnivanje i vođenja biznisa u istočnoj Srbiji, kao i Srbiji.

Platforma je dostupna na ovom linku i ovde se može naći puno konkretnih i praktičnih tema vezanih za poslovnu saradnju sa dijasporom.

Sastavni deo platforme biće i istoimena Facebook stranica platforme, a u direktnoj saradnji sa Rakuten Viber-om se radi na uspostavljanju Viber zajednice.

Možda će Vas zanimati

OJT Zaječar: Povećan broj slučajeva porodičnog nasilja u 2020. godini

Prema podacima iz Posebne evidencije OJT Zaječar u toku 2020. godine izrečeno je, od strane …

Drugo polugodište počinje 18. januara po modelu nastave koji se primenjivao od septembra

Drugo polugodište počinje u ponedeljak, 18. januara 2021. godine, a nastava za učenike osnovnih i …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica