Тимочка КрајинаБорПредстављене мере и јавни позиви које су расписали Национална служба за запошљавање...

Представљене мере и јавни позиви које су расписали Национална служба за запошљавање и Град Бор

Фото: Град Бор

У сали Градске управе Бор данас је одржан Форум послодаваца на коме су представљене мере и јавни позиви, а које су расписали Национална служба за запошљавање и Град Бор.

Ове године, расписано је 13 јавних позива, од којих је Град Бор расписао два јавна позива и то за јавне радове и стручну праксу и из локалног буџета за ове намене издвојено је 52,9 милиона динара.

По Републичком јавном позиву, који је тренутно на снази и траје све до 30. новембра 2023. послодавац би за свако новозапослено лице могао да оствари право на субвенцију од 200 хиљада динара.

У мају месецу биће расписан јавни позив за запошљавање лица из категорије теже запосливих. По основу овог конкурса, послодавац би за свако ново запослење могао да оствари право на субвенцију у износу од 300 хиљада динара.

На евиденцији Националне службе за запошљавање укупно је 2.972 незапослена лица, од тог броја 2.069 чине жене.

Град Бор у сарадњи са Националном службом за запошљавање се труди да кроз јавне радове допринесе запошљавању што већег броја лица.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб