Timočka Timočka
Početna / Vesti / Predstavnici Crvenog krsta doneli poklone bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta u Zaječaru
Crveni krst Zaječar — Darivanje novorođenih beba

Predstavnici Crvenog krsta doneli poklone bebama rođenim u Nedelji Crvenog krsta u Zaječaru

Nedelja Crvenog krsta u Zaječaru obeležena je brojnim aktivnostima. U zaječarskom porodilištu, predstavnici ove humanitarne organizacije darivali su bebe koje su rođene u Nedelji Crvenog krsta. Uručeno je šest paketa porodiljama, a u paketima se nalaze osnovne stvari za tek rođene bebe.

Crveni krst Zaječar — Darivanje novorođenih beba

Crveni krst Zaječar — Darivanje novorođenih beba

Crveni krst Zaječar — Darivanje novorođenih beba

Crveni krst Zaječar — Darivanje novorođenih beba

„Jedna od aktivnosti je tradicionalno dolazak u porodilište i darivanje poklonima majki i beba, a to je poklon koji sadrži osnovne stvari za negu beba (flašice, cucle, kupke, šampone, vlažne maramice) i nešto garderobe. Mi radiomo ovu akciju, jer smatramo da je čin rađanja jako važan i želimo da istaknemo značaj tog čina. Zaječar je grad koji je po broju stanovnika sve manji, tako da je rađanje jako važno. Svi koji se odluče da postanu roditelji, zaslužuju nagradu i na ovaj skroman način”, rekla je Dragana Petrović, psiholog u Gimnaziji i član UO Crvenog krsta u Zaječaru.

Dragana Petrović — psiholog u Gimnaziji i član UO Crvenog krsta u Zaječaru

„U Nedelji Crvenog krsta imamo šest porođaja, lepo bi bilo da je više, od početka godine smo imali 104 porođaja, a ovo je malo manje nego prošle godine. Broj porođaja u Zaječaru pada, a nadam se da će taj trend da se zaustavi. Ono što je značajno za majke jeste da se porođaj ponovo radi u epiduralnoj anesteziji i sve trudnice koje to žele mogu da se porode na taj način. Najviše porođaja u Zaječaru bilo je 1984/1985. godine kada je rođeno oko 1.180 beba, to je najveći broj rođenih beba u poslednjih 60 godina. Prošle godine bilo je 312 porođaja. Broj porođaja u Zaječaru opada od 1999. godine, a to je rezultat migracije stanovništva. Ovakvi paketi zaista puno znače, to je jedan podstrek i za trudnice. Statistički se više devojčice rađaju. Nedostaje nam novi ultrazvuk, trebalo bi Ministarstvo zdravlja da odobri jedan projekat što se toga tiče i planiramo nabavku laparoskopskog stuba, jer se operacije laparoskopskim putem rade svuda, pa očekujemo da se rade i u Zaječaru”, poručio je Dragoslav Kalinović, načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Zaječaru.

Dragoslav Kalinović — načelnik Odeljenja za ginekologiju i akušerstvo u Zaječaru

Nedelja Crvenog krsta, u Zaječaru završava se u sredu 15. maja 2019. kada će biti organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Ova humana akcija biće održana u prostorijama Crvenog krsta, u Krfskoj ulici u Zaječaru, od 9 do 14 sati.

Akcija dobrovoljnog davanja krvi realizuje se u saradnji sa Eparhijom timočkom.

Možda će Vas zanimati

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 5. maja u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 5. …

Dobrovoljno davanje krvi

Akcija dobrovoljnog davanja krvi 28. aprila u Zaječaru

Crveni krst Zaječar u saradnji sa Službom za transfuziju krvi iz Niša u sredu, 28. …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica