Timočka KrajinaKnjaževacPredstavnici Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve posetili Knjaževac

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve posetili Knjaževac

Predstavnici Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve posetili Knjaževac

Delegacija Međunarodne organizacije za migracije iz Ženeve posetila je opštinu Knjaževac, a tom prilikom sastali su se sa predsednikom opštine Knjaževac Milanom Đokićem.

Tema sastanka bila je upoznavanje delegacije sa planovima koje je izneo predsednik opštine Milan Đokić koji igraju veliku ulogu u poboljšanju lokalnog razvoja.

„Ovde podržavamo projekte vezane za zapošljavanje mladih, kako bi se pospešio privredni razvoj i podržavamo planove koje je izneo predsednik opštine Knjaževac u oblasti poljoprivrede i turizma, jer to sve doprinosi lokalnom razvoju“, istakla je Džoen Ervin, vršiteljka dužnosti rukovodioca Odeljenja za migracije i održivi razvoj u Međunarodnoj organizaciji za migracije.

Nakon prijema u sali opštinskog veća Opštine Knjaževac, predstavnici delegacije i lokalne samouprave posetili su Tehničku školu i Trening centar, koji je opština Knjaževac formirala uz njihovu finansijsku pomoć, kao i finansijsku pomoć Švajcarske razvojne agencije.

“Trening centar je samo početak svega onog kreativnog što ćemo raditi kada je u pitanju lokalna politika zapošljavanja: da poboljšamo i stvorimo uslove da naši mladi ljudi dođu do dodatnih znanja, kako bi poboljšali svoju poziciju na tržištu rada i kako bismo imali jedno dinamično tržište. Trudićemo se da projektima i projektnom dokumentacijom budemo spremni da i kod narednih donatora konkurišemo i da ovaj projekat koji smo započeli, nastavimo da gradimo i da stvorimo puno novih kreativnih modela za naše mlade sugrađane”, rekao je Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.

U Trening centru obuku je prošlo oko 80 mladih ljudi, a zaposlenje našlo njih petoro. Pored lokalne samouprave koja je vodila ovaj projekat, uključili su se i Tehnička škola, Nacionalna služba za zapošljavanje i Udruženje građana koji su svi zajedno doprineli da mladi u Knjaževcu nađu put do zaposlenja.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub