Тимочка КрајинаБорПредставници Ротари клуба разговарали са градоначелником Бора Александром Миликићем

Представници Ротари клуба разговарали са градоначелником Бора Александром Миликићем

Представници Ротари клуба разговарали са градоначелником Бора Александаром Миликићем

Представници Ротари клуба из Бора и Сједињених Америчких Држава, разговарали су са градоначелником Бора Александром Миликићем, поводом пројекта у оквиру којег су опремљена 26 обданишта у Србији, од којих два у Бору.

С обзиром да су обданишта добила нову опрему, то значи да ће и деца добити боље услове боравка, закључено је овом приликом на састанку.

„Реализацијом овог великог пројекта помогли смо обдаништима у Бору и целој Србији. Поздрављам вас у име града Пицвилда из Масачусетса и у име целе наше државе. Захвални смо на сарадњи организацији USAID; Министарству просвете, науке и технолошког развоја РС и Граду Бору који нам је омогућио да радимо заједно, стварамо пријатељства и помогнемо најмлађој генерацији”, каже Алекс Рецзковски, Ротари клуб „Пицвилд” из Масачусетса.

„Пројектом ’Глобал грант – године узлета’, који је изнео Ротари клуб Бор уз помоћ нашег иностраног партнера, ресорног Министарства и Града Бора, успели смо да опремимо два обданишта најсавременијом техником и намештајем. Искрено се надам да ће се ова сарадња наставити и да ћемо имати још неких нових пројеката”, рекла је Јелена Ристић, председник Ротари клуба Бор.

Сарадња државе, локалне самоуправе и невладиних организација још једном се показала као одлична, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

„Показало се по ко зна који пут да сарадња, између Владе Републике Србије, локалне власти и формалних и неформалних удружења, заиста може бити на високом нивоу када се пронађе заједнички интерес. Ми смо овде опремили два обданишта у Бору, захваљујући финансијским средствима која смо обезбедили кроз овај пројекат и уз помоћ ресорног Министарства. То показује да снага и енергија постоји у доброј идеји и доброј организацији и вођењу у пројекту”, истакао је Миликић.

За овај пројекат опремања обданишта у Србији издвојено је нешто више од 65 хиљада долара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб