Timočka KrajinaBorPredstavnici Rotari kluba razgovarali sa gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem

Predstavnici Rotari kluba razgovarali sa gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem

Predstavnici Rotari kluba razgovarali sa gradonačelnikom Bora Aleksandarom Milikićem

Predstavnici Rotari kluba iz Bora i Sjedinjenih Američkih Država, razgovarali su sa gradonačelnikom Bora Aleksandrom Milikićem, povodom projekta u okviru kojeg su opremljena 26 obdaništa u Srbiji, od kojih dva u Boru.

S obzirom da su obdaništa dobila novu opremu, to znači da će i deca dobiti bolje uslove boravka, zaključeno je ovom prilikom na sastanku.

„Realizacijom ovog velikog projekta pomogli smo obdaništima u Boru i celoj Srbiji. Pozdravljam vas u ime grada Picvilda iz Masačusetsa i u ime cele naše države. Zahvalni smo na saradnji organizaciji USAID; Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS i Gradu Boru koji nam je omogućio da radimo zajedno, stvaramo prijateljstva i pomognemo najmlađoj generaciji”, kaže Aleks Reczkovski, Rotari klub „Picvild” iz Masačusetsa.

„Projektom ’Global grant – godine uzleta’, koji je izneo Rotari klub Bor uz pomoć našeg inostranog partnera, resornog Ministarstva i Grada Bora, uspeli smo da opremimo dva obdaništa najsavremenijom tehnikom i nameštajem. Iskreno se nadam da će se ova saradnja nastaviti i da ćemo imati još nekih novih projekata”, rekla je Jelena Ristić, predsednik Rotari kluba Bor.

Saradnja države, lokalne samouprave i nevladinih organizacija još jednom se pokazala kao odlična, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Pokazalo se po ko zna koji put da saradnja, između Vlade Republike Srbije, lokalne vlasti i formalnih i neformalnih udruženja, zaista može biti na visokom nivou kada se pronađe zajednički interes. Mi smo ovde opremili dva obdaništa u Boru, zahvaljujući finansijskim sredstvima koja smo obezbedili kroz ovaj projekat i uz pomoć resornog Ministarstva. To pokazuje da snaga i energija postoji u dobroj ideji i dobroj organizaciji i vođenju u projektu”, istakao je Milikić.

Za ovaj projekat opremanja obdaništa u Srbiji izdvojeno je nešto više od 65 hiljada dolara.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,109PratilacaLajkuj
4,150PratilacaZaprati
1,241PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx