ВестиПредставници зајечарског Црвеног крста посетили породице које су добиле новчану помоћ УНИЦЕФ-а

Представници зајечарског Црвеног крста посетили породице које су добиле новчану помоћ УНИЦЕФ-а

Црвени крст Зајечар: Обилазак породица

Представници зајечарског Црвеног крста посетили су породице, којима је додељена новчана помоћ УНИЦЕФ-а.

Породицама које су осетиле последице пандемије корона вируса, Црвени крст Србије у сарадњи са УНИЦЕФ-ом донирао је новчану помоћ. Пројекат је реализован на територији целе Србије, међу којима је био и Зајечар.

Црвени крст Зајечар овим пројектом обухватио је 36 породица, од којих је 29 стекло услове за остваривање права на новчану помоћ обезбеђену од стране УНИЦЕФ-а.

Укупна новчана средства која су уплаћена породицама из Зајечара, које су испуњавала критеријуме донатора, износила су 865,096,71 динара.

Црвени крст Зајечар: Обилазак породица

Ненад Јовановић из Зајечара је самохрани отац петоро деце, који их издржава тако што ради сезонске послове. Како каже, ова помоћ му је доста помогла да обезбеди деци шта је најпотребније.

Ненад Јовановић

„Купио сам намирнице и средства за хигијену, као и пелене. Углавном сам им купио шта се њима највише јело”, казао је Ненад Јовановић.

Црвени крст Зајечар: Обилазак породица

Такође, још једна породица Јовановић из Зајечара испунила је критеријуме за доделу новчане помоћи. Биљана Јовановић је мајка троје деце, од којих једно болује од церебралне парализе, а како истиче није лако подизати троје деце само са мужевљевом платом.

Биљана Јовановић

„Проводим 24 сата са тим дететом, морам стално да будем поред њега, како бих га нахранила и пресвукла. Тешко је, али боримо се. Добили смо око 30.000 динара и много нам значи. Купила сам храну и средства за хигијену”, рекла је Биљана Јовановић.

Поред осталих, шест породица које су чланови Друштва оболелих од церебралне и дечије парализе у Зајечару добило је ову новчану помоћ.

Иван Симић — секретар Друштва оболелих од церебралне и дечије парализе Зајечар

„Помоћ веома значи. Средства су утрошена за потребе деце. За неког то можда није велики новац, али за те породице много значи. За време короне, људи који раде сезонске послове остали су без прихода, тако да је ова помоћ дошла у право време”, поручио је Иван Симић, секретар Друштва оболелих од церебралне и дечије парализе Зајечар.

Црвени крст Зајечар настојаће да настави да помаже свим угроженим породицама у граду кроз разне пројекте.

Владан Марковић — секретар Црвеног крста Зајечар

„Пре свега помогли смо доста породица које су корисници Народне кухиње, као и оне које су живеле веома тешко пре саме пандемије. Породице су добиле картице, на којима је уплаћен новац. Просечна сума по породици је 29.500 динара. При подели новца руководили смо се угроженошћу, као и бројем деце у једној породици. Новац је потрошен на најосновније потрепштине”, истакао је Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Црвени крст Зајечар је од јануара 2021. године у сарадњи са Црвеним крстом Србије, а у партнерству са УНИЦЕФ-ом реализовао пројекат новчане помоћи, са циљем ублажавања ефеката пандемије COVID-19 на социјално-економски статус деце и њихових породица.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб