Тимочка КрајинаЗајечарПредставом „Феликс и Дорис” завршен 5. „Фестивал малих позоришних форми” у Зајечару

Представом „Феликс и Дорис” завршен 5. „Фестивал малих позоришних форми” у Зајечару

5. „Фестивал малих позоришних форми” у Зајечару – Представа „Феликс и Дорис”

Представом Опере и театра „Мадленијанум” „Феликс и Дорис”, вечерас је у зајечарском позоришту завршен 5. „Фестивал малих позоришних форми”. Ова дуодрама по тексту америчког писца Била Менхофа, у режији Оље Ђорђевић, у извођењу Вање Милачић и Владимира Грбића, одлично је прихваћена од зајечарске публике која је глумце наградила громким и дуготрајним аплаузом.

„Феликс и Дорис” је љубавна прича о двоје људи са маргине који кроз комад пронађу не само љубав једно према другом, већ и сопствене идентитете.

5. „Фестивал малих позоришних форми” у Зајечару – Представа „Феликс и Дорис”

„Текст нуди много могућности, занимљиво ми је што сам радила први пут са многим људима. Са Ољом Ђорђевић сам радила први пут, са Владом Грбићем такође. Углавном сам играла у ансамбл представама, тако да ми се у овој дуодрами све дивно поклопило. Једну добру представу смо направили релативно брзо и релативно лако, са пуно смеха, са пуно креација и са пуно неких непредвиђених догађаја који су затим постали део представе. Дорис много волим и мислим да је то жена која нам је свима блиска, без обзира на то чиме се бави. Она јесте проститутка и на тај начин је Бил Менхоф приказао ту маргину тадашње Америке, али без обзира на то чиме се бави мислим да је то једна народска жена која је врло једноставна, која све схвата буквално. Експресивно показује своја осећања и врло је близу истине, што се на крају представе покаже као највећа драгоценост”, изјавила је глумица Вања Милачић.

Владимир Грбић истиче да је „Феликс и Дорис” прича о двоје људи који се потпуно разликују.

5. „Фестивал малих позоришних форми” у Зајечару – Представа „Феликс и Дорис”

„На једној страни је уштогљени писац, односно човек који жели да буде писац и живи у тој врсти заблуде. Са друге стране је жена слободнијих схватања која верује да је глумица и модел, а у ствари је нешто сасвим друго. Дакле имате људе који лажу сами себе и њих спајају одређене животне околности. У првих 15 минута се деси жесток сукоб, а после тога нешто много дубље и они схвате да имају много тога зајединчког и самим тим се њихова љубавна прича развија. Током представе публика види све оне проблеме које двоје људи може да има у одређеној вези. То је шта мушкарац очекује од жене, а шта жена од мушкарца, питање љубоморе, неразумевања, да би на крају дошли до заједничког закључка, да је најбитнија искреност. Чини ми се да њихова прича почиње на самом крају наше представе”, каже Грбић.

Награде жирија и публике 5. „Фестивала малих позоришних форми” биће саопштене и уручене добитницима на завршетку 31. Фестивала „Дани Зорана Радмиловића”, 24. октобра.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб