Преподне претежно сунчано, а по подне умерено облачно

У Србији ујутро свеже, понегде са слабим приземним мразем и краткотрајном маглом. Преподне ће у већем делу бити претежно сунчано, а по подне умерено облачно и суво, осим на крајњем југу и југоистоку, где ће се задржати облачно време, местимично са кишом. Ветар ће бити слаб и умерен, јужни и југоисточни. Најнижа температура од 2 до 6, највиша од 10 до 14 степени.

У Зајечару сунчано и ведро. Минимална температура 3, максимална дневна око 14 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра променљиво, са више сунца. Најнижа температура 2, највиша до 14 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Благо смањење тегоба могу осетити хронични болесници, али се опрез ипак саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима.

Могуће метеоропатске реакције су проблеми са сном и главобоља.

Саветује се и опрез у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Понегде је видљивост смањена због магле.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 180 минута.