Претежно сунчано, али хладно и са снегом понегде

Град Зајечар – Снег (Снимак дроном)

У Србији ујутру умерен до јак мраз, местимично магла и ниска облачност која ће се понегде у Војводини, западној и југозападној Србији задржавати дуже током дана. У осталим крајевима претежно сунчано, али хладно. Ветар слаб, промењив. Најнижа температура од -10 до -5, највиша од -4 до 2 степена. 

У Зајечару сунчано и хладно. Минимална температура -7, максимална дневна око 1 степен. Дуваће слаб ветар, источног правца. Сутра углавном сунчано и веома хладно. Најнижа температура -5, највиша до 4 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољан утицај биометеоролошких прилика може условити смањење тегоба код већине хроничних болесника.

Особама са срчаним проблемима се и даље саветује опрез.

Метеоропатске реакције су могуће у виду променљивог расположења и главобоље.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично под снегом коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично под снегом, од 1 до 5 цм. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. Смањена видљивост због појаве магле преко превоја Честобродица (IB 36) и Тресибаба (IB 35) на 50 до 100 метара.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима и на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Келебији и на Шиду 60 минута; на Батровцима 360 минута; на Богојеву 120 минута; на Хоргошу 90 минута; на Градини 240 минута.