Претежно сунчано и топлије, касно увече у неким крајевима Србије киша

У Србији претежно сунчано и топлије уз слаб и умерен јужни и југоисточни ветар. После подне се на северу очекује постепено наоблачење, које ће касно увече и у току ноћи у Војводини, као и понегде у западним и централним крајевима Србије, условити кишу, пљускове и грмљавину, а ветар ће бити у краткотрајном појачању и скретању на северозападни. Најнижа температура од 13 до 18 степени, а највиша од 30 до 33 степена.

У Зајечару углавном сунчано. Минимална температура 17, максимална дневна до 32 степена. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано и суво. Најнижа температура 17, највиша око 33 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике могу бити неповољне за особе са кардио и цереброваскуларним обољењима, а известан опрез се саветује и нервно лабилним особама.

Код метеоропата могуће је замарање, поспаност и нервоза.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила је 25 минута, а за аутобусе 50 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 120 минута; на Прешеву 40 минута; на Келебији 60 минута.