Претежно сунчано, на југоистоку и југозападу променљиво облачно

Општина Сокобања – Људи шетају

У Србији претежно сунчано и топло, на југоистоку и југозападу Србије променљиво облачно. Дуваће умерен и јак источни и југоисточни ветар, нарочито на планинама и у кошавском подручју, где се локално очекују и удари олујне јачине. Најнижа температура од 9 до 15 степени, а највиша од 20 степени до 27 степени.

У среду, 1. маја, локална појава краткотрајне кише или пљуска после подне на западу и југу Србије, а увече и током ноћи понегде и у осталим крајевима.

У Зајечару делимично облачно. Минимална температура 10, максимална дневна до 20 степени. Дуваће умерен ветар, источног правца. Сутра променљиво облачно. Најнижа температура 9, највиша око 27 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Особама са психичким и респираторним обољењима се саветује извесна опрезност услед очекиваног утицаја биометеоролошких прилика.

Главобоља је могућа метеоропатска реакција.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима и на Сремској Рачи 180 минута.