ВестиПријаве послодаваца за модел дуалног образовања још шест дана

Пријаве послодаваца за модел дуалног образовања још шест дана

Заинтересовани послодавци који желе да се укључе у модел дуалног образовања за наредну школску годину, пријаве могу поднети најкасније до 30. новембра 2021. године.

Послодавци се пријављују путем специјализованог веб портала Привредне коморе Србије portal.dualnoobrazovanje.rs на којем креирају профил компаније и на једноставан начин, у три корака, подносе пријаву за укључивање у модел дуалног образовања.

Од следеће, школске 2022/2023. године, у понуди за реализацију по дуалном моделу ће се наћи и 9 нових образовних профила: електротехничар телекомуникација, руковалац пољопривредне механизације, кулинарски техничар, хотелско – ресторатерски техничар, туристички – техничар, водоинсталатер, техничар индустријске роботике, галантериста и израђивач хемијских производа.

Приликом пријављивања, послодавци подносе Изјаву о спремности за укључивање у дуално образовање и Захтев за акредитацију. Пратећу документацију за акредитацију послодавци достављају најкасније до 15. децембра, електронским путем на мејл: obrazovanje@pks.rs или на адресу Привредне коморе Србије, Ресавска 13-15, Београд. Више информација послодавци могу добити на линку.

Све пријаве које садрже потпуну документацију биће обједињене у План потреба привреде, који ПКС званичним путем доставља Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Коначну одлуку о структури уписа и одобреним дуалним профилима донеће МПНТР објављивањем Конкурса за упис ученика у средње школе, који се очекује крајем марта 2022. године.

Листу образовних профила можете преузети ОВДЕ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб