Тимочка КрајинаЗајечарПрипадници Полицијске управе Зајечар и Ватрогасно-спасилачког батаљона презентовали опрему и возила поводом...

Припадници Полицијске управе Зајечар и Ватрогасно-спасилачког батаљона презентовали опрему и возила поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције (ФОТО)

Припадници Полицијске управе Зајечар и Ватрогасно-спасилачког батаљона презентовали опрему и возила поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције

У центру Зајечара припадници Полицијске управе Зајечар и Ватрогасно-спасилачког батаљона презентовали су опрему и возила која користе у свакодневном раду, а поводом Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције, као и славе МУП-а.

На презентацији су уживали највише најмлађи суграђани, који су са нестрпљењем испробавали полицијску опрему, улазили у полицијска и ватрогасна возила и сликали са зајечарским полицајцима и ватрогасцима, упркос лошем времену и киши.

Зајечарски малишани су од припадника МУП-а добили балоне, сокиће и бојанке.

На презентацији су учествовали представници полиције опште надлежности, криминалистичке и саобраћајне полиције, ватрогасно-спасилачких и специјалних и посебних јединица МУП-а, као и представници IPA регије.

Пре презентације у центру града, припадници Полицијске управе Зајечар положили су венце на споменик трагично страдалом полицајцу Ивану Ђурђевцу.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб