Тимочка КрајинаКњажевацПризнање Радио Београда 2 „Тимочка лира” на 61. ФКМС-у у Књажевцу додељено...

Признање Радио Београда 2 „Тимочка лира” на 61. ФКМС-у у Књажевцу додељено Немањи Ћурчићу из Новог Сада (ВИДЕО)

61. Фестивал културе младих Србије – „Тимочке лира”

Немањи Ћурчићу из Новог Сада за песму „Монолит” припало је признање Радио Београда 2 „Тимочка лира”, на 61. Фестивалу културе младих Србије у Књажевцу. Доделом овог признања уједно је и завршен 61. ФКМС.

Организациони одбор Фестивала и Радио Београд 2 следеће године објавиће прву збирку поезије овогодишњег добитника „Тимочке лире”.

Немања Ћурчић – добитник „Тимочке лире” на 61. Фестивалу културе младих Србије у Књажевцу

„Заиста неочекивано, имам много пријатеља овде који дивно пишу и чији сам велики поштовалац рада и негде на њихов наговор сам се и пријавио. Поезија је за мене врло личан чин и врло ми је битно да се изразим кроз њу, а тек онда како ће то да изгледа и који ће облик да поприми, тако да волим да експериментишем формом”, поручио је Немања Ћурчић.

61. Фестивал културе младих Србије – „Тимочке лира”

Друго место освојила је Тамара Пантовић из Крагујевца за део триптиха „Дом”, а треће место је припало Кристини Армуш из Пећи за песму „И ја могу да насликам сеобе Срба”.

61. Фестивал културе младих Србије – „Тимочке лира”

На финалној вечери 61. Фестивала културе младих Србије у Књажевцу представљена је и дебитантска књига прошлогодишње добитнице „Тимочке лире” Анђеле Ђокић, под називом „Страх од река”.

Соња Миловановић – председница стручног жирија на 61. Фестивалу културе младих Србије у Књажевцу

„Ове године добили смо преко тридесетак рукописа, нешто мање од претходне године. Међутим, овогодишњи рукописи су квалитетом били уједначени”, казала је Соња Миловановић, председница стручног жирија.

Радио Београд 2 и Фестивал културе младих у Књажевцу традиционално сваке године расписују конкурс за награду „Тимочка лира” за најбољег младог песника у Србији.

Овај медијски садржај суфинансиран је од стране Општине Књажевац. Ставови изражени у подржаном медијском пројекту, нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб