Тимочка КрајинаЗајечарПројекат "Вредне руке": Едукативно путовање за жене из Зајечара које се баве...

Пројекат „Вредне руке“: Едукативно путовање за жене из Зајечара које се баве прерадом пољопривредних производа

Град Зајечар реализује пројекат „Вредне руке“, који има за циљ оснаживање жена које се баве прерадом пољопривредних производа, (меда, млека и млечних производа, воћа, поврћа и сл.), a у оквиру пројекта биће организовано едукативно путовање. 

Едукативно путовање биће организовано на Ртањ у периоду од 10.12.2023. до 11.12.2023. године (смештај, превоз и храна су бесплатни и обезбеђени за све), где ће пријављене учеснице имати прилику да чују предавање о додавању вредности производима кроз прераду, пласман и промоцију пољопривредних производа, као и о значају родне равноправности.

Учеснице ће имати организован обилазак женске задруге „Ртањске домаћице“ која се бави прерадом и пласманом пољопривредних производа, као пример добре праксе.

У великој сали Градске управе у Зајечару 15. децембра биће уручени сертификати свим учесницама поменутог едукативног путовања.

Пријаве се врше путем упитника који је потребно попунити најкасније до 4. децембра 2023. године у 12:00 часова, а могу се пријавити само особе женског пола са територије града Зајечара.

Линк ка упитнику: docs.google.com/forms

Предност приликом селекције учесница имаће жене које живе у руралним срединама.

Едукативно путовање биће одржано у оквиру пројекта “Кључни кораци ка родној равноправности – фаза 2″, који спроводи Агенција за родну равноправност и оснаживање жена (UN Women), у партнерству са Координационим телом за родну равноправност Владе Републике Србије, уз финансијску подршку Европске уније.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,792ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб