ВестиПролеће се враћа у наше крајеве, данас ветровито и топлије

Пролеће се враћа у наше крајеве, данас ветровито и топлије

Цвеће, пролеће

У Србији ветровито и топлије. На северу претежно сунчано, током дана повремено уз умерену облачност. У осталим крајевима умерено, а на југу и потпуно облачно, тек понегде са краткотрајном кишом, на планинама са слабим снегом. Ветар умерен и јак источни, у области Хомоља са ударима олујне јачине, увече у слабљењу. Јутарња температура од 1 до 6, највиша дневна од 10 на југу до 16 степени на северу Србије.

У Зајечару променљиво облачно и суво са сунчаним периодима. Умерен до јак ветар, источни и североисточни. Минимална температура 1, максимална дневна око 11 степени. Сутра местимично облачно са повременим сунчаним интервалима. Најнижа температура 2, највиша до 14 степени.

Најављени пораст температура у наредним данима и отапање снега и леда условиће мокре коловозе, који са првим вечерњим сатима поново могу донети слабију поледицу, али и одроне који представљају још једну опасност на путевима.

Магла и сумаглица на појединим деоницама поред река и у котлинама отежавају видљивост, успоравају собраћај и доносе опасност од стварања поледице на свим иоле важним деоницама путева.

Возаче на путевима у кошавском подручју у Банату, Браничеву, у Подунављу, а посебно у Тимочкој и Неготинској Крајини очекују повремено јачи удари кошаве који могу представљати проблем возачима аутобуса и теретних возила, а посебно оним са приколицом, зато волан увек држите чврсто и започните претицање само када сте потпуно сигурни да ову радњу можете безбедно да завршите.

На наплатним рампама нема задржавања. Камиони на Хоргошу чекају три сата, на Батровцима и прелазу Сремска Рача сат времена.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб