ДруштвоВремеПромена времена и пад температуре

Промена времена и пад температуре

Град Бор – Људи шетају

У Србији претежно облачно, на југу и истоку Србије пре подне у нижим пределима са слабом кишом и суснежицом, на планинама уз провејавање снега. У другом делу дана јаче наоблачење са севера које ће после подне у северним, а увече и током ноћи и у осталим крајевима условити кишу, на планинама снег. У току ноћи уз пад температуре снег се очекује и у нижим пределима југозападне, јужне и југоисточне Србије. Ветар слаб и умерен, на истоку и југоистоку Србије повремено и јак северозападни. Најнижа температура -3 до 3, највиша од 5 до 10 степени.

У Зајечару променљиво облачно време. Минимална температура 3, максимална дневна око 6 степени. Дуваће јак ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно, повремено са кишом. Најнижа температура -3, највиша до 6 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу имати релативно повољан утицај на већину хроничних болесника.

Известан опрез се саветује цереброваскуларним болесницима као и нервно лабилним особама.

Могуће су метеоропатске реакције у виду умора и поспаности.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују мокри коловози. Опрез је потребан и због клизавих коловоза и поледице нарочито на мостовима, надвожњацима и преко планинских превоја.

У планинским пределима треба бити опрезан због отапања снега, када вода и наноси земље могу створити проблеме возачима, па се саветује опрезна вожња нарочито на путевима подручја Ивањице, Сјенице, Нове Вароши, Прибоја, Новог Пазара, Зајечара.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. Због појаве магле, видљивост је смањена на Честобродици до 100 м.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање: на Шиду 300 минута; на Хоргошу и Батровцима 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб