ДруштвоВремеПроменљиво облачно и топло, до 29 степени

Променљиво облачно и топло, до 29 степени

Град Зајечар – Центар

На северу и истоку Србије данас претежно сунчано, повремено уз малу до умерену облачност, а у осталим крајевима променљиво облачно. У југозападној, јужној и југоисточној Србији местимично с кишом и локалним пљусковима са грмљавином. Јутарња температура од 10 до 14, а највиша од 24 до 29 степени.

У Зајечару делимично облачно са више сунца. Дуваће умерен до јак ветар, северозападног правца. Минимална температура 12, максимална дневна око 27 степени. Сутра углавном ведро и сунчано. Најнижа температура 11, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација и даље неповољно утиче на астматичаре и срчане болеснике.

Метеоропатске реакције могу се јавити у виду главобоље, раздражљивости и болова у мишићима.

Неопходна је додатна пажња у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује повољно време за вожњу и пријатне дневне температуре, уз саобраћај умереног интензитета.

На неким деоницама у току су радови, па се возачима препоручује да прилагоде вожњу условима на путу и да поштују саобраћајну сигнализацију.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

  • На путу Зајечар–Шљивар, до 31. маја 2022. године , у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводе се радови на редовном одржавању. Саобраћај се на поменутој деоници одвија наизменичним пропуштањем возила. Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 1. новембра 2022. године изводе се радови на рехабилитацији коловоза на делу државног пута I Б реда број 35, на деоници Зајечар (Вршка чука)–Књажевац (Кална). За време извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила, помоћу семафора на 6 деоница, свака деоница је дужине 600 м, а размак између деоница је од 3 до 4 км. Радови су обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом 24 часа непрекидно.
  • Од 5. маја 2022. године, изводиће се радови на поправци моста преко Борске реке, у месту Слатина, на државном путу другог А реда број 166, деоница Бор–Заграђе. Саобраћај ће се преко моста одвијати наизменичним пропуштањем возила уз помоћ семафорске сигнализације. Планирани рок завршетка радова је 75 календарских дана (до 18. јула), уколико временски услови дозволе. Радови ће бити обележени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • До 31. октобра 2022. године на државном путу другог А реда број 165, на деоници Милошева Кула–Лука, биће измењен режим саобраћаја због оштећења моста. Саобраћај ће се одвијати преко девијације, наизменичним пропуштањем возила, уз постављену привремену саобраћајну сигнализацију.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Хоргошу и Шиду 180 минута, на Келебији и Батровцима 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб