ДруштвоВремеПроменљиво облачно, местимично пљускови и грмљавина

Променљиво облачно, местимично пљускови и грмљавина

Град Зајечар – Снимак дроном

У Србији променљиво облачно, са кишом. Републички хидрометеоролошкли завод (РХМЗ) упозорио је да ће пљускови и грмљавина локално бити интензивнији (од 20 до 40 мм за кратко време), уз град и олујни ветар, са већом вероватноћом појаве у јужним, централним и источним крајевима земље после подне и увече. Наранџасти метео-аларм, који означава опасно време, на снази је у Шумадији, Поморављу, у источној и југоисточној Србији и на Косову и Метохији. Ветар умерен до јак, променљивог правца. Најнижа температура од 13 до 19, највиша од 25 до 30 степени.

У Зајечару смена сунца и облака, уз кишу повремено. Минимална температура 17, максимална дневна око 28 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно, са кишом. Најнижа температура 15, највиша до 30 степени.

У хидролошком упозорењу наводи се да су на сливовима Млаве, Пека, Црног и Белог Тимока, Ресаве, Нишаве, Нере и Брзаве током 29/30. августа могућа локална изливања бујичних водотока са појавом урбаних поплава.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике могу изазвати уобичајене тегобе код већине хронично оболелелих особа.

Опрез се саветује астматичарима и срчаним билесницима.

Реуматски болови и поремећаји сна су очекивани као метеоропатске реакције.

Учесницима у саобраћају се препоручује пажња.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви до делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема тренутно дужих задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 420 минута; на Хоргошу 90 минута; на Келебији 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,867ПратилацаЛајкуј
4,516ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб