ДруштвоВремеПроменљиво облачно, увече понегде киша, до 19 степени

Променљиво облачно, увече понегде киша, до 19 степени

Гуска, јесен

У Србији ујутру магла или ниска облачност, која ће се понегде задржавати и пре подне, а у току дана промемљиво облачно са више сунца. Слаба киша се очекује увече и током ноћи. Ветар слаб, променљивог правца. Најнижа температура од 1 до 9, највиша дневна од 15 до 19 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 7, максимална дневна око 17 степени. Дуваће слаб ветар, западног правца. Сутра облачно и понегде са кишом, на планинама слаб снег. Најнижа температура 5, највиша до 15 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Релативно повољна биометеоролошка ситуација за већину хроничних болесника.

Опрез се саветује особама са срчаним и респираторним проблемима.

Код осетљивих особа се могу јавити главобоља и поремећај сна.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном мокри коловози и повремено слаба киша, али и смањена видљивост због магле на деоницама поред река и у котлинама, па се препоручује опрезна вожња.

На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Саобраћај је умереног интензитета. Присутна је местимично опасност од одрона.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. На планинским превојима местимично има магле, па је видљивост смањена до 50 метара. Радови су у току на путу Параћин – Зајечар, радови на санацији коловоза до 10. новембра 2022. од 07:00 до 16:00 сати, уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 08:00 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Келебији и Хоргошу 240 минута; на Шиду и Батровцима 120 минута; на Градини 60 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб