ДруштвоВремеПроменљиво облачно, увече понегде киша

Променљиво облачно, увече понегде киша

Старији мушкарац вози бицикл

У Србији ће данас бити променљиво облачно, топло и нестабилно, са сменом сунчаних интервала и краткотрајних пљускова са грмљавином. Ветар слаб и умерен, претежно западни и северозападни. После подне и увече у брдско-планинским пределима очекује се локална појава јаког пљуска са градом, олујним ветром и количином падавина већом од 20 мм за кратко време. Највећа вероватноћа за непогоде је на југозападу, југу и југоистоку Србије. Најнижа температура од 13 до 20, највиша од 30 до 34 степена.

У Зајечару ведро и сунчано, после подне очекује се местимично локална облачност уз кишу. Дуваће слаб ветар, северозападног правца. Минимална температура 13, максимална дневна око 34 степена. Наредног дана променљиво облачно, понегде уз кишу. Најнижа температура 14, највиша до 29 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиваних биометеоролошких прилика појачан опрез се саветује особама са срчаним проблемима и астматичарима.

Реуматски болови и депресија су могући код метеоропата.

Свим учесницима у саобраћају се препоручује појачана концентрација.

Неопходна је и адекватна заштита од УВ зрачења.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује променљиво време, понегде праћено падавинама, па ће вожња и данас бити захтевнија.

АМСС такође препоручује поштовање свих ограничења у брзини, али и свих осталих саобраћајних прописа, а посебно да се обрати пажња на деоницама на којима је због радова саобраћај измењен.

Саобраћај је ван градова и већих насељених места умереног интензитета, проходност путева је добра.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима, осим на граничном прелазу Прешево где је задржавање за путничке аутомобиле 45 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавање је: на Хоргошу 180 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб