Променљиво облачно време са више сунца, до 30 степени

Град Зајечар – Попова плажа

У Србији променљиво облачно време. На северу и западу суво, а у осталим крајевима локална појава слабе кише. После подне престанак падавина. Ветар слаб и умерен северозападни, на истоку повремено и јак. Најнижа температура од 16 до 21 степен, а највиша од 26 до 30 степени.

У Зајечару углавном сунчано, понегде у поподневним сатима локално наоблачење. Минимална температура 14, максимална дневна до 28 степени. Дуваће умерен ветар, западног правца. Сутра променљиво облачно и суво. Најнижа температура 16, највиша око 33 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација је релативно повољна.

Опрез се саветује реуматичарима и особама са респираторним обољењима.

Од метеоропатских реакција могу се јавити главобоља и смањена концентрација.

Због очекиване високе вредности UV индекса неопходно је предузети адекватне мере заштите.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују углавном суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу, на територији Књажевца и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:15 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на Градини на излазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута; на Прешеву на излазу задржавање за путничка моторна возила и аутобусе је 40 минута; на Гостуну на излазу и улазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута; на прелазу Шпиљани на излазу задржавање за путничка моторна возила је 20 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије задржавања: на Батровцима 120 минута.