Променљиво време, са више сунчаних интервала, до 18 степени

У Србији ујутро слаб мраз, а по котлинама понегде краткотрајна магла. У току дана претежно сунчано и топлије, само пре подне и средином дана у Тимочкој Крајини и на југоистоку Србије умерено облачно. Ветар слаб и умерен, југоисточни, увече и током ноћи на југу Баната и у Поморављу у појачању. Најнижа температура од -5 до 3 степена, а највиша од 12 степена до 18 степени.

У Зајечару делимично облачно. Минимална температура -1, максимална дневна око 11 степени. Дуваће умерен до јак ветар, североисточног правца. Сутра променљиво облачно и мало топлије. Најнижа температура 2, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација је релативно повољна.

Опрез се саветује особама са срчаним тегобама.

Од метеоропатских реакција могу се јавити главобоља и смањена концентрација.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују влажни коловози.

Магла и ниска облачност у јутарњим и вечерњим сатима додатно отежавају вожњу и успоравају саобраћај, јер се на појединим местима видљивост смањује. У планинским пределима треба очекивати снег и поледицу, па је употреба зимских гума и зимске опреме обавезна.

Саобраћај је умереног интезитета.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због лоших временских прилика, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни, на појединим местима под снегом до 5 цм. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, на Бабином зубу и преко превоја Честобродица.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:45 часова, на граничним прелазима и на путничким и на теретним терминалима нема тренутно већих задржавања.