ВестиПроменљиво време, температура до 23 степена

Променљиво време, температура до 23 степена

У Србији променљиво облачно са више сунца и умерено топло. У брдско-планинским пределима са сунчаним интервалима. Дуваће слаб и умерен ветар, западни и југозападни, после подне у кошавском подручју у скретању на југоисточни. Јутарња температура од 4 до 10 , а највиша од 18 до 23 степена.

У Зајечару променљиво облачно, са више сунчаних интервала. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Минимална температура 12, максимална дневна око 23 степена. Сутра време слично данашњем, умерено облачно и суво. Најнижа температура 6, највиша до 24 степена.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Нешто повољније биометеоролошке прилике за већину хронично оболелих.

Код особа срчаним проблемима могуће су извесне тегобе.

Поспаност, главобоља и раздражљивост су очекиване метеорпатске реакције.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује смањена видљивост због могуће магле или сумаглице у преподневним сатима која може успоравати саобраћај на путевима поред река, канала, језера и у котлинама.

У другом делу дана вожња ће бити лакша због повољнијих временских услова, али се тада очекује појачан интензитет саобраћаја уобичајен за почетак викенда и када је могућа успорена вожња и застоји на деоницама где су започети радови.

У Тимочкој Крајини путеви су влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу.

На путу Зајечар – Параћин, деоница Грза – Стража, данас 8.4.2022. од 08.30 до 17:00 сати, изводе се радови на уградњи путно метеоролошке станице. За саобраћај ће бити затворена саобраћајна трака у смеру Зајечар – Параћин, док ће се у другој саобраћајној траци саобраћај одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на аутопутевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције, нема задржавања на граничним прелазима на путничким терминалима. На теретним терминалима на граничним прелазима камиони се задржавају: на Хоргошу шест сати, на прелазу Келебија један сат, Батровци два сата, док на осталим прелазима нема дужих задржавања за ову категорију возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб