ВестиПромоција женског предузетништва Тимочке Крајине у Француској

Промоција женског предузетништва Тимочке Крајине у Француској

Удружење пословних жена Тимочке Крајине — Промоција женског предузетништва Тимочке Крајине у Француској

„Промоција женског предузетништва Тимочке Крајине у дијаспори” назив је новог пројекта Удружења пословних жена Тимочке Крајине. Тим поводом, представници Удружења пословних жена Тимочке Крајине боравиће у Паризу четири дана, где ће своје производе и услуге представити у српској цркви Свети Сава.

Чланови Удружења пословних жена Тимочке Крајине боравиће неколико дана у Паризу, у Француској. Предузетницама и пословним женама из Тимочке Крајине пружиће се прилика да кроз пројекат представе себе и своја предузећа, производе и услуге.

Општи циљ овог пројекта је побољшана сарадња, првенствено економска, дијаспоре и повратника са матицом Тимочком Крајином. Специфични циљеви су промоција женског предузетништва Тимочке Крајине у дијаспори, повећање видљивости женског предузетништва, побољшање вештина и капацитета предузетница и пружање прилике циљним групама да развију пословну сарадњу са привредницима из дијаспоре. Такође, кроз овај пројекат биће реализовани циљеви као што су: побољшање пружања и доступности информација дијаспори о понуди и тражњи роба и услуга, расположивим капацитетима, о могућим инвестиционом пројектима, ојачавање капацитета женског предузетништва и остварена веза људи у дијаспори са матицом.

Овим пројектом би се успоставио конкретнији привредни контакт пословних жена Тимочке Крајине и српске дијаспоре. Као један од потенцијално значајних извора инвестиционих улагања, средства дијаспоре би допринела даљем развоју женског предузетништва Тимочке Крајине. Пројекат ће омогућити побољшање сарадње дијаспоре са пословним женама Тимочке Крајине кроз организовање пословног Форума. Форум ће бити догађај у виду изложбе искључиво посвећене женском предузетништву.

Корисници резултата овог пројекта су пословне жене које имају формиран производ или услугу коју могу понудити привредницима у дијаспори, затим жене које имају потребу за заједничким улагањем. Следећи ред корисника су упошљени у предузећима који ће директно имати користи од повећања пласмана својих производа. Користи ће имати и незапошљена лица, јер им се отварају могућности за проналажење посла, а шира друштвена заједница због повећања запослености. Са друге стране, користи ће имати и привредници у дијаспори који ће повећати спољно трговинску размену са матицом или пронаћи партнера за заједничко улагање.

Пројекат пре свега треба да направи помак и побољша сарадњу наших људи из дијаспоре са пословним женама Тимочке Крајине. Оправданост овог пројекта налази се и у стварању услова за улагање наших привредника из Француске у конкретне развојне и производне пројекте у Тимочкој Крајини.

Суфинанисрање пројекта одобрило је Министарство спољних послова Републике Србије и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије. Реализација овог пројеката планирана је до краја фебруара 2020. године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб