ВестиПронађен нестали скијаш из Књажевца који се изгубио на Старој планини

Пронађен нестали скијаш из Књажевца који се изгубио на Старој планини

Спасилачке екипе су рано јутрос пронашле Уроша Драгићевића (22) из Књажевца који је јуче нестао на скијалишту Бабин зуб.

Припадници Министарства унутрашњих послова учествовали су потрази за младим скијашем и, у сарадњи са другим службама, интензивном и вишесатном претрагом терена помогли да се она успешно заврши.

Младић је пронађен жив и без видљивих повреда, јутрос око 04:45 сати, у близини села Засковци након детаљне претраге терена која је трајала нешто више од 12 сати у континуитету.

Како сазнајемо, младић није животно угрожен, комуникативан је и после евакуације је одмах пребачен у Здравствени центар „Књажевац”.

У претрагу терена били су укључени полицајци из Полицијске управе у Зајечару и Пироту, гранична полиција, припадници Сектора за ванредне ситуације, као и Горска служба спасавања, запослени у предузећу „Скијалишта Србије” и мештани тог подручја.

Претрагу стрмог и неприступачног терена успоравали су и отежавали снег и веома густа магла, која је током ноћи прекривала већи део Старе планине.

У раним јутарњим сатима, када се магла довољно повукла и видљивост била на задовољавајућем нивоу и захваљујући доброј организацији, координацији и упорности свих који су били укључени у потрагу, али и техничкој опремљености у виду моторних санки и дронова, примећени су трагови несталог младића, те је он убрзо и пронађен.

Подсетимо, младић се јуче са другарицом скијао на Бабином зубу и након 15:00 часова када су се после вожње гондолом одвојили један од другог, Урош се више није појавио. Са првим мраком почела је вишечасовна потрага која се срећно завршила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб