ВестиПСД „Љуба Нешић” Зајечар: „Зајечар хода!”

ПСД „Љуба Нешић” Зајечар: „Зајечар хода!”

ПСД „Љуба Нешић” Зајечар

Национална акција „Дан пешачења у Србији” у организацији Планинарског савеза Србије одржаће се у суботу, 14. септембра истовремено у готово свим градовима у Србији.

У овогодишњу акцију је укључено свих 170 клубова и организација Планинарског савеза Србије. Акција је рекреативног карактера те се очекује учешће 50.000–70.000 људи у Србији.

„Сви знамо колико је пешачење и кретање важно за целокупно здравље човека. Укључи се и ти, буди на Kраљевици у суботу на овој лепој акцији ’Зајечар хода!’”, поручују из планинарског друштва „Љуба Нешић” из Зајечара.

ПСД „Љуба Нешић” Зајечар

„Дан пешачења у Србији” представља позив људима свих узраста, да се у суботу 14. септембра покрену и да на један леп начин, у сјајном друштву, истраже радости ходања и боравка у природи.

Окупљање је у 9 сати и 30 минута испред градског стадиона на Краљевици.

Траса стазе:

Стадион – Споменик „Вешала” – Западна тврђава – „Стаза здравља” („Вешала” – Факултет за менаџмент Зајечар) – Источна тврђава – Планинарска кућа ПСД „Љуба Нешић” Зајечар (освежење – крај стазе).

Дужина стазе је око 6 километара.

Предвиђено време преласка: 3.5 сата.

„Активно позивамо и младе и старије, породице, тинејџере, запослене, школарце, студенте, пензионере, итд. да нам се у суботу прикључе да заједно ходамо нашом Kраљевицом. Желимо да се пешачење свима претвори у лепу и добру навику. Прикључите нам се”, додају из ПСД „Љуба Нешић” Зајечар.

Након ове следе и акције:

• 21.09. Тупижница „In onor of my Donor”;

• 29.09. Лазарев кањон;

• 06.10. Велики Вукан — Бања Ждрело.

Најаву свих активности можете пратити на званичној Facebook страни ПСД „Љуба Нешић” Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб