ВестиПублика громогласним аплаузом наградила представу „Блискост” у „Звездара театру”

Публика громогласним аплаузом наградила представу „Блискост” у „Звездара театру”

Представа „Блискост” у „Звездара театру”

Громогласним аплаузом публика је наградила представу „Блискост” Патрика Марбера у режији Снежане Удицки на београдској премијери у „Звездара театру”.

Представа „Блискост” у „Звездара театру”

У пуној сали гледаоци нису крили одушевљење представом што је велики комплимент за глумце, редитељку и остале чланове ансамбла зајечарског театра, с обзиром на то да је међу публиком било пуно истакнутих драмских стваралаца, књижевника и ликовних уметника. Ево шта су неки од њих рекли о представи:

Представа „Блискост” у „Звездара театру”

Небојша Брадић, редитељ, уредник културног програма РТС: „Жива представа, врло лепо играна, комуницира са публиком и заиста има једну савременост која је добро дозирана и овремењеност у ономе што је наше позориште тако да је било пријатно вечерас са зајечарским позориштем и очекујемо нове сусрете”.

Представа „Блискост” у „Звездара театру”

Др Миодраг Матицки, књижевник и председник Вукове задужбине: „Редитељка је направила јако вешто ову представу. Иако је ово је за њих нова сцена глумци су добро одрадили посао. Ликови су одлично погођени, врло је модерна представа”.

Жељко Хубач, драматург: „Ово је ново читање Марберовог текста које је базирано на глумачкој спрези и мелодрамском чину који овај комад носи. Једна добра, изузетно квалитетна репертоарска представа коју зајечарска публика сигурно јако воли. То је представа која суштински афирмише оне вредности које ансамбл зајечарског позоришта има”.

Десимир Станојевић, глумац: „Ово је жанр који је мало ређи у Србији, а који је публика добро примила. Ја тако гледам представу, не како то моје колеге раде, већ какав одјек то добија код публике. Оно што сам видео и на премијери у Зајечару и на београдској премијери потпуно је задовољавајуће и мислим да зајечарски театар има шансе да прави све боље и боље представе”.

Представа „Блискост” у „Звездара театру”

Ирфан Менсур, глумац: „Драго ми је да је оволико познатих, вредних, паметних и талентованих људи вечерас на представи што значи да зајечарско позориште има људе који препознају вредности. Мислим да су направили представу која је иритантна, која је једна врста мејнстрим позоришта. Цела Европа се враћа мејнстрим позоришту, само код нас људи покушавају понегде на буку, халабуку, дрогу, секс да анимирају публику али мислим да је време мистификације и игре асоцијације са публиком прошло, давно у Европи, а богами ће проћи и код нас”.

Милош Шобајић, академски сликар: „Дошао сам да видим Снежану Удицки, редитељку и нисам знао шта да очекујем, али после представе изузетно сам задовољан са оним што сам видео. Допала ми се глума, изванредни глумци Зајечарци, наследници Зорана Радмиловића. Режија и сценографија су за мене баш пријатно изненађење. Врло сам, врло задовољан”.

Представа „Блискост” у „Звездара театру”

 

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,845ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб