Timočka KrajinaZaječarPutnik pokušao da prokrijumčari 50.000 evra na graničnom prelazu Vrška Čuka

Putnik pokušao da prokrijumčari 50.000 evra na graničnom prelazu Vrška Čuka

Policija, policijski automobil

Carinici su na prelazu Vrška Čuka, kod Zaječara, sprečili pokušaj jednog putnika da kesu sa gotovo 50.000 evra, sakrivenu u torbi sa garedrobom, bez prijavljivanja, prenese preko granice, 6. aprila 2022. godine.

Prekršaj je otkriven kada je za kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao automobil „bmw” bugraskih registarskih oznaka.

Njime je ka svojoj zemlji sam putovao mlađi muškarac, koji je na uobičajeno pitanje carinika odgovorio odrično, rekavši da sa sobom nosi samo lični prtljag i dozvoljenu sumu gotovine. Međutim, tokom detaljnog pregleda koji je ipak usledio, u jednoj od torbi sa garderobom je pronađena i kesa u kojoj je bilo gotovo 50.000 evra.

Putniku je vraćen dozvoljeni iznos od 10.000 evra, dok je ostatak zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, stoji u saopštenju.

„Kako se bliže uskršnji praznici, iznova podsećamo putnike da prilikom prelaska granice prijave svaki iznos gotovine iznad 10.000 evra. Procedura na samom graničnom prelazu je jednostavna i traje svega nekoliko minuta, a na taj način ćete sebe poštedeti eventualnih neprijatnosti i svoje putovanje učiniti prijatnijim”, poručuju iz Uprave carina.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,191PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub