Тимочка КрајинаЗајечарРадионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

ГИЗ је реализовао Пројекат развоја капацитета актера у туризму и култури у Доњем Подунављу, у оквиру програма ЕУ за културно наслеђе и туризам и том приликом одржана је радионица „Интерпретација наслеђа” у Зајечару.

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

Учесници радионице били су представници Народног музеја „Зајечар”, Народног музеја Пожаревац, Галерије „Милене Павловић Барилли”, Министарства туризма и омладине, ТО Града Зајечара и ТОС-а.

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

Предавач је била проф. др Вишња Кисић са UNESCO Катедре за културну политику и културни менаџмент.

Проф. др Вишња Кисић – UNESCO Катедра за културну политику и културни менаџмент

„Бавили смо се тиме како наслеђе да приближимо посетиоцима, како да приближимо неким групама које често не долазе код нас и овде присуствују кустоси, водичи, туризмолози из целе источне Србије и заједно радимо на развоју нових туристичких производа”, истакла је Кисић.

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

В.д. директора Туристичке организације града Зајечара Драгана Гогић Рајковић оценила је да су оваква предавања и радионице неопходне, како би се туристички радници усавршили у свом делокругу рада.

Драгана Гогић Рајковић – в.д. директора Туристичке организације града Зајечара

„Мени је заиста задовољство што су Туристичка организација града Зајечара и Народни музеј ’Зајечар’ домаћини ове радионице и овде су предавачи паметне и креативне жене, тако да је мени лично драго што сам присуствовала овој радионици. Свако ко је овде присуствовао могао је много тога да сазна на који начин можемо што боље презентовати нашу понуду”, истакла је Гогић Рајковић.

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

Циљ радионице је унапређење вештина у тумачењу наслеђа, прилагођавању различитим групама публике и адекватној интерпретацији.

Данијела Вићентијевић – самостални саветник у Министарству туризма и омладине

„Министарство туризма је препознало значај развоја културног туризма у источној Србији коју подржава ГИЗ, и не само да је препознало и подржало развој на све могуће начине. Размењивали смо овом приликом мисли и идеје како до најбоље могуће интерпретације наслеђа доћи, који ће повећати број ноћења и посета туриста и продужити време боравка у Зајечару и источној Србији”, рекла је Данијела Вићентијевић, самостални саветник у Министарству туризма и омладине.

Смиљана Новичић – саветник за промоцију културног туризма и културно-историјског наслеђа, при Туристичкој организацији Србије

„Туристичка организација Србије промовише све лепоте наше земље, све потенцијале, све производе, од бања преко планина. Интерпретација која је тема је практично неопходна, јер није довољно имати само локалитет, већ је потребно знати и на који начин анимирати посетиоца, шта је то што ће понети са собом, које утиске, које успомене, које сувенире. Управо ово што овде учимо о интерпретацији, сасвим сам сигурна да ће допринети квалитетнијој понуди локалитета у источној Србији”, казала је Смиљана Новичић, саветник за промоцију културног туризма и културно-историјског наслеђа, при Туристичкој организацији Србије.

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана у Зајечару

Радионица „Интерпретација наслеђа” одржана је од 22. до 24. маја у Зајечару.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,391ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб