Timočka KrajinaBoljevacRARIS: Javni poziv za besplatno učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene

RARIS: Javni poziv za besplatno učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene

Regionalna agencija za razvoj istočne Srbije (RARIS) objavila je javni poziv za besplatno učešće u Programu profesionalnih obuka za nezaposlene.

Za profesionalnu obuku mogu se prijaviti nezaposleni mladi ljudi (18–29 godina), žene, ruralno stanovništvo i pripadnici drugih osetljivih grupa sa prebivalištem na teritoriji neke od programskih opština: Knjaževac, Sokobanja, Boljevac, Negotin, i Kladovo.

Planirane su obuke za zanimanja u oblasti turizma i povezanih uslužnih delatnosti i digitalnog marketinga.

Program će biti realizovan za ukupno 80 polaznika, za koje će obuke biti potpuno besplatne, dok polaznici snose eventualne prateće troškove (hrana, troškovi puta i sl.). Nakon završetka procesa prijava, biće formirane grupe i definisane lokacije na kojima će se realizovati pojedine obuke, o čemu će svi prijavljeni biti obavešteni.

Deo obuka biće realizovan kroz teoretska predavanja, deo kroz praktičnu nastavu, a na kraju je predviđeno polaganje ispita na osnovu kojeg će polaznici dobiti sertifikat o stručnoj spremi. Zainteresovani polaznici će takođe imati mogućnost da dodatno pohađaju licenciranu obuku za početnike u poslovanju.

Program profesionalnih obuka za nezaposlene realizuje se u okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u istočnoj Srbiji” koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija”, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo–Podunavlje” u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj istočne Srbije – RARIS.

Sve druge informacije i način prijavljivanja možete pogledati na ovom linku.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

22,244PratilacaLajkuj
3,591PratilacaZaprati
1,282PratilacaZaprati
113PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x