Timočka KrajinaZaječarRARIS: Na sastanku u Vidinu započela identifikacija prekograničnih projekata

RARIS: Na sastanku u Vidinu započela identifikacija prekograničnih projekata

RARIS: Na sastanku u Vidinu započela identifikacija prekograničnih projekata

U Vidnu (Bugarska) održan je sastanak posvećen identifikaciji projektnih ideja i partnera za prekogranične projekte sa Bugarskom, a na temu kulturnog nasleđa.

Sastanak je organizovan na inicijativu RARIS-a i Oblasne administracije Vidin i okupio je predstavnike muzeja (Lepenski vir, Muzej Krajine, Narodni muzej Zaječar, Regionalni istorijski muzej Vidin i Istorijski muzej Belogradčik), opština (Vidin, Belogradčik, Boljevac i Negotin) i kulturnih institucija iz Vidina i Boljevca.

Svi oni su razgovarali o potencijalnim zajedničkim projektima kojima bi konkurisali na novom programu Prekogranične saradnje INTERREG IPA Srbija – Bugarska.

Priprema ovog Programa je u završnoj fazi i prvi poziv za podnošenje projekata se očekuje krajem ove ili početkom naredne godine. Program Prekogranične saradnje INTERREG IPA Srbija – Bugarska će na raspolaganju imati oko 38 miliona evra bespovratnih sredstava, a podrška kulturnom nasleđu je jedan od prioriteta Programa.

Na sastanku je predstavljeno desetak ideja za potencijalne projekte. Za jedan broj potencijalnih projekata je dogovoreno da se analizira mogućnost ubrzanog kompletiranja projektno – tehničke dokumentacije, a za ostale da se utvrdi zainteresovanost i mogućnosti kofinansiranja.

Na narednom sastanku koji će biti održan u Srbiji, preciznije će se definisati, kako zajednički projekti, tako i partnerstva.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

23,992PratilacaLajkuj
4,089PratilacaZaprati
1,238PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx