ВестиРАРИС: Представљен пројекат „Бицикле и вино” у Зајечару

РАРИС: Представљен пројекат „Бицикле и вино” у Зајечару

РАРИС: Пројекат „Бицикле и вино”

У Регионалној агенцији за развој источне Србије – РАРИС у Зајечару, одржана је конференција за медије на којој су представљени резултати пројекта и промотивни филмови о бициклистичком и винском туризму који су урађени у оквиру реализације пројекта „Bike&Wine” („Бицикле и вино”).

Циљ пројекта је развој бициклистичког и винског туризма и јачање капацитета локалних заинтересованих страна да понуде ову врсту нових туристичких услуга.

Партнери на пројекту су Агенција за регионални развој и бизнис центар – Видин и Удружење „Дух Балкана” из Књажевца.

Циљне групе за овај пројекат су: ресторани, смештајни објекти и СТД, винарије и произвођачи вина, туристичке агенције и организације, удружења (винари, бициклисти, туризам), бициклистички клубови, предузетници који изнајмљују или поправљају бицикле, као и све остале заинтересоване стране за развој бициклистичког и винског туризма.

Екстерни стручњаци су израдили две студије које анализирају и дају препоруке за развој бициклистичког и винског туризма на територији Булгарске и Србије. Такође, припремљене су и 3 бициклистичке и винске руте као резултат израђене студије.

Организоване су и две радионице у Србији и Бугарској, са по 30 учесника из прекограничног региона. Снимљено је 6 кратких филмова у трајању од по 5 минута, са циљем промовисања различитих бициклистичких и винских рута у прекограничном региону. Израђен је и Водич за развој преко-граничних бициклистичких и винских рута.

Програм „Bike&Wine” је финансиран кроз програм Interreg – IPA CBC Бугарска – Србија 2014–2020.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб