Тимочка КрајинаЗајечарРазговор о двокњизи „Кисело дрво једе Србију” у Омладинском центру у Зајечару...

Разговор о двокњизи „Кисело дрво једе Србију” у Омладинском центру у Зајечару 10. августа

Разговор о двокњизи „Кисело дрво једе Србију” у Омладинском центру у Зајечару

У Омладинском центру у Зајечару, биће приређена промоција и организован разговор о двокњизи “Кисело дрво, једе Србију”, новинара, новинског коментатора и уредника Божидара Андрејића, у среду 10. августа 2022.

На промоцији ће говорити аутор, као и Радиша Драгићевић – књижевник и модератор; Стеван Д. Јовановић – песник, прозаиста, драматург, музичар, наставник српског језика и књижевности у Зајечару.

“Кисело дрво једе Србију” представља поетско-прозни запис о данашњој Србији И састоји се из два дела: необјављених римованих есеја и збирке објављених прозних записа, кратких новинарских есеја и коментара, које је аутор објављивао у листовима Данас и Блиц од 2002. до 2009. године.

Божидар Андрејић се новинарством бави од 1969. Писао је за низ листова и часописа, редовно у Омладинским новинама, чији је био и главни уредник (НОН), био је уредник у Борби и Нашој борби. Био је дописник угледне братиславске Правде, а сарађивао је и са WДР и Дојче веле. Један је од оснивача и први директор дневника Данас. Био је члан Председништва УНС и један је од оснивача НУНС. Уредник низа књига и аутор три.

Радиша Драгићевић је српски књижевник. Рођен је 30. јула 1956. у Минићеву, а одрастао у селу Мањинац, општина Књажевац, Србија. Живео је у Зајечару и Нишу. Од 1977. године непрекидно живи у Бору. Пише на нормативном језику и на дијалекту. Уз ауторски рад, бави се и публицистиком. Поезија, проза и сатира (а сатиру објављује под псеудонимом РАЈКО МИЦИН) су му превођене на бугарски, енглески и шпански језик. Био је члан Удружења књижевника Србије.

Почетак је у 20:00 сати, а улаз је бесплатан.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб