Тимочка КрајинаКњажевацРегионална „Домијада” у културно-уметничком стваралаштву одржана у Књажевцу

Регионална „Домијада” у културно-уметничком стваралаштву одржана у Књажевцу

Регионална „Домијада” у културно-уметничком стваралаштву одржана у Књажевцу

Дом ученика средњих школа Књажевац био је домаћин овогодишње Регионалне „Домијаде” у културно-уметничком стваралаштву.

Преко 400 ученика узело је учешће у „Домијади”, а у Дому културе презентовали су рад ученичких секција: ликовне, литерарне, драмске, фолклорне и плесне.

27. по реду „Домијада” свечано је отворена у Дому културе. Присутнима се обратио председник општине Књажевац Милан Ђокић.

„Драга децо, драги гости, поштовани директори, родитељи, лепо је видети да је Књажевац данас пун драгим гостима који су нам дошли из читаве југоисточне Србије. Ми желимо да се сва ова деца која су дошла овде упознају, друже, да ова пријатељства из школских дана трају, као што се ми, ево, овде срећемо са неким колегама са којима смо се дружили још у студентским данима. Ово су тренуци који вама можда не значе данас пуно, али за пет, десет, петнаест или двадесет година, када се будете сећали данашњег дана и других оваквих манифестација и ваших сусрета и дружења, са осмехом на лицу ћете се сећати ваших пријатеља, другара с којима сте се такмичили и против којих сте се такмичили, али са којима сте се лепо и искрено дружили. Најискренија дружења и најискренија пријатељства настају управо на оваквим манифестацијама.
Општина Књажевац је велика општина у којој, нажалост, не живи превише људи и ми смо срећни када нам дођу гости, кад видимо паркиране аутобусе и кад видимо пуну салу Дома културе, кад видимо пуне улице деце. Надамо се да ће то постати део реалности не само Књажевца, него читаве југоисточне Србије која заиста, а сигуран сам да говорим у име свих колега и пријатеља који живе у мањим општинама југоисточне Србије, сви ми за тим чезнемо. Општина Књажевац, да би их подстакла да што више деце долази у њен Дом, обезбеђује бесплатан смештај и исхрану за све ученике, без обзира да ли су из књажевачке или из других општина. У нашем интернату, у нашем Дому сви бораве бесплатно, а све то плаћа Општина, као што плаћа ужине свим основцима, као што плаћа бесплатан превоз свима онима који желе да се возе без обзира да ли су ђаци, пензионери, запослени или су социјални случајеви или су добростојећи људи, од Књажевца до било ког села и назад. И то су само неке од мера да помогнемо да се у Књажевац враћају деца након што заврше своје школовање или да нам остају овде.
Драга децо, драги директори, драги гости, добро дошли у Књажевац, лепо се проведите данас и уживајте у дану”, поручио је председник општине Књажевац Милан Ђокић.

У ОМШ „Предраг Милошевић” публика је уживала у класичној, популарној, народној и етно музици.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб