Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / „Рели Трофеј Краљевица – Зајечар 2020” на програму овог викенда у Зајечару
Ауто-трка

„Рели Трофеј Краљевица – Зајечар 2020” на програму овог викенда у Зајечару

Зајечар је и овог викенда центар аутомобилизма у Србији. „Рели Трофеј Краљевица – Зајечар 2020”, на програму је у суботу 15. и недељу 16. августа, уз учешће више од 20 посада из целе Србије и гостију из Бугарске.

Рели се бодује за ФИА Централно европску зону, Међународно зонско првенство Србије и Национални шампионат Србије у релију. Укупна дужина итинерера је 228,62 км, док на 13 брзинских испита отпада 58,87 км, распоређених у два такмичарска дана.

Старт релија је на “Вашаришту” на Краљевици, вози се преко села Шљивар, ка Грлишком језеру, селима Лесковцу и Леновцу и назад ка Зајечару. Организатор је Аутомобилско спортско удружење „АС” из Зајечара уз покровитељство града Зајечара и подршку Спортског савеза града на Тимоку.

Први дан зајечарског релија је предвиђен за технички преглед и верификацију посада у јутрањим сатима, да би затим уследило чак седам брзинских испита на три различите локације. Прво се вози брзински испит „Шљивар 1” (6,18 км) у 14.19, а одмах након њега „Леновац 1” у 14.32, дужине 4,67 км.

Следећи пролаз ових брзинска испита, након што посаде прођу сервис, очекује се у 15:55, односно 16:08 часова. Затим следи још један пролаз кроз „Леновац 3” у 17:41, а онда се иде на испит „Вашариште 1” у 18:09, да би други пролаз истим уследио у 19:41. Последња два брзинска испита су у форми “супер специјала”, чија дужина је 2,03 км, истакао је за „Глас спорта” координатор такмичења испред АСУ „АС” Зајечар Живота Милић.

У недељу се вози на истим локацијама, али у супротном смеру. „Шљивар брдо 1” почиње у 10:38 (4,55 км), потом и „Језеро 1” у 10.49 (6,14 км). Након тога све посаде имају обавезан севис, а други пролаз овим брзинским испитма очекује се у 12:23 и 12:34 сати. „Шљивар брдо 3” почиње у 14:08, а на самом крају је „Краљевица” у 14:41, такође у форми “супер специјала”, дужине 2,55 км.

Сви услови су дакле ту за прави аутомобилски спектакл, жал остаје што ће све проћи без присуства публике. Припадници службе обезбеђења релија, полиције и комуналне милиције строго ће водити рачуна о поштовању епидемиолошких мера заштите прописаних за спортска такмичења, кажу из редова организатора ове престижне спортске манифестације.

Можда ће Вас занимати

У Србији променљиво облачно, највиша дневна температура до 23 степена

У Србији променљиво облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, јужни …

Променљиво облачно, местимично са кишом, највиша дневна температура до 23 степена

У Србији променљиво облачно, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином. Ветар слаб и умерен, у …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница