Ревитализација државних путева на територији општине Неготин

Ревитализација државних путева на територији општине Неготин

Зоран Дробњак, в.д. директор Јавног предузећа „Путеви Србије”, Владимир Величковић, председник општине Неготин, Александар Миликић, градоначелник Бора и представници града Зајечара и општине Књажевац обишли су радове на ревитализацији државног пута I Б реда 35, Неготин–Зајечар, од карбуловске табле ка Салашу, једној од више деоница на којима ЈП „Путеви Србије” спроводи обимне радове у циљу ревитализације путне мреже у источној Србији.

Зоран Дробњак — в.д. директора ЈП „Путеви Србије”

„Налазимо се на државном путу I Б реда од Неготина ка Зајечару. Раније смо урадили деонице у дужини од 28 километара, а сада радимо 20 километара ка Неготину и пет километара ка Зајечару и те деонице ће бити, како се каже, као писта. Вредност радова на деоници ка Неготину износи 600 милиона динара, а ка Зајечару око 115 милиона динара. Оно што је Неготинцима битно је да ћемо крајем августа почети са радовима на путу од Неготина ка Мокрању, ка граничном прелазу са Бугарском. Та деоница је веома лоша и гледаћемо да је завршимо до јула следеће године. ЈП ’Путеви Србије’ радиће још у августу две улице и један локални пут”, рекао је медијима Зоран Дробњак, в.д. директора ЈП „Путеви Србије”.

Ревитализација државних путева на територији општине Неготин

Према речима директора српског предузећа за путеве држава у ревитализацију путне мреже у нашем региону уложиће доста средства, око 3,6 милијарди динара, а за реконструкцију путева Неготин–Зајечар 715 милиона и међународног пута ка бугарској граници око 600 милиона динара.

Владимир Величковић — председник општине Неготин

„Цео исток Србије је постао једно велико градилиште. На ово се чекало преко 30 година и могу да кажем да је ово велики посао и велика ствар за целу источну Србију, а посебно за општину Неготин. Ово је жила куцавица ка главном путном правцу који нас спаја са Београдом и ово је тек почетак свих радова што се тиче инфраструктуре који ће се у општини Неготин и у Борском и Зајечарском округу радити у наредном периоду”, изјавио је председник Величковић приликом обиласка радова.

Ревитализација државних путева на територији општине Неготин

У општини Неготин ће, поред радова на путном правцу ка Зајечару, у дужини од 20 километара и граничном прелазу Мокрање у дужини од 12 километара, у августу почети радови на реконструкцији две деонице државног пута II Б реда 398, у Карађорђевој улици, од Управне зграде Музеја до некадашње Млекаре у дужини од 1.520 метара, од семафора код болнице до семафора на улазу у насеље Вељко Влаховић у дужини од 380 метара, као и део локалног и државног пута у дужини од 6,2 километара, од Неготина до граничног прелаза на ХЕ „Ђердап 2”.