Вести„Шајзербитерлемон” и „Визељ” вечерас у Омладинском центру у Зајечару

„Шајзербитерлемон” и „Визељ” вечерас у Омладинском центру у Зајечару

Бендови „Шајзербитерлемон” и „Визељ” — Омладински центар Зајечар

Омладински центар Зајечар месец новембар започиње концертом, не једног, већ два бенда „Шајзербитерлемон” и „Визељ”.

„Шајзербитерлемон” је настао почетком 2014. године. У мају 2015. године „ШБЛ” постаје један од победника „Converse Rubber Tracks” такмичења и осваја снимање у Студију „М” у Новом Саду.

У априлу 2017. године излази први званични сингл и спот „Чудни људи”, који осваја разне регионалне топ листе (6. место у избору портала „Balkanrock” за регионални сингл године), а у октобру исте године бенд самостално објављује свој први ЕП, који добија сјајне критике.

У марту 2018. бенд накнадно избацује спот за трећи сингл са албума „Опет он”, који касније заузима треће место у избору портала „Muzika.hr” за најбољи регионални спот 2018. године.
Дебитантски албум „Шајзербитерлемона” – „Иза наших зидова” је изашао 10. маја 2019. године за издавачку кућу „Geenger records”, а претходили су му синглови са спотовима „О идолима” и „Снег”.

„Визељ” је основан 2013. године, када је имао и свој први наступ. Дебитантски ЕП, једноставно назван „ЕП#1”, који садржи шест песама, објављују у фебруару за издавачку кућу „Слушај најгласније!”. Албум „Нај Бољи” су објавили 2016. у дигиталном формату, да би физичко издање (ЦД) 2017. објавио „Одличан хрчак”.

Спот за песму „Пустиња” објављују 2017. године, а почетком 2018. и „ЕП#2 – Суперспектакл”. Крајем октобра 2018 избацују спот за песму „Кадилак”, а нешто касније ПГП РТС објављује компилацију музике из серије „Јутро ће променити све”, на којој се нашла и „Визељова” песма „Носорог”.

Оба бенда ће посетиоци моћи да виде вечерас на бини Омладинског центра у Зајечару. Цена карте је 200 динара, а догађај почиње у 20:59.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб