ВестиШапић у Зајечару: Морамо да наставимо да дижемо источну Србију

Шапић у Зајечару: Морамо да наставимо да дижемо источну Србију

Александар Шапић у посети Зајечару

Председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић и потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић посетили су Зајечар, где су се састали са челним људима ове странке у граду на Тимоку.

Потпредседник Главног одбора СНС-а Александар Шапић поручио је да политичари треба да путују Србијом како би сагледали праву ситуацију и да се упознају са људима на локалу.

Александар Шапић — потпредседник Главног одбора СНС-а

„Обично политичар који је на вишем нивоу, из Београда, сматра да је довољно на телевизији да га видите. Дошао сам да се упознам са људима, да видим ја њих уживо и они мене. Мислим да треба да се направи прво један људски контакт у односу са неким, да је то ред и поштовање. Ја сам неко ко је скоро постао члан Српске напредне странке, дошао сам овде да поразговарам са људима, да ме виде, да чујем шта они мисле, каква је овде ситуација. Чека нас следећа, изузетно тешка година, пре свега изборна, имамо председничке изборе, имамо београдске изборе, који немају везе са Зајечаром, али имају симболично доста везе и увек су били важни, на крају крајева у Београду живи трећина становништва Србије”, рекао је Александар Шапић.

Шапић је додао да је протекао један тежак период, али да Српска напредна странка мора да покаже разумевање и за оне чију подршку нема.

Александар Шапић — потпредседник Главног одбора СНС-а

„Имамо један тежак период, геополитички, услед короне, свет се мења,’брзином светлости’, и то су све ствари о којима на крају крајева и људи овде треба да размишљају. Србија је успела да се снађе у ситуацији тешког епидемиолошког стања, али наравно да и ми нећемо моћи да издржимо уколико се ово превише буде одужило. Српска напредна странка, као највећа организација која има највеће поверење људи, мора да покаже разумевање и за оне чију подршку нема. Зашто? Зато што смо ми ти који преузимају највећу одговорност и који, сутра уколико добију поверење грађана које ја очекујем да ће добити, треба да радимо и за оне грађане који не гласају за нас. И то је оно кључно што политичари често забораве када дођу на извршну функцију. Кад дођете на извршну функцију ви сте онда представник свих грађана.”

Шапић оцењује да је лепо дочекан у Зајечару и да је састанак протекао у доброј атмосфери. Он је истакао да мора да се настави улагање у источну Србију, јер ће се само тако подићи животни стандард у целом овом крају.

„Није заиста било никаквих проблема, видим ентузијазам у људима и ето надам се да ће оно што нас чека, што је испред нас, донети позитивне ствари и за Српску напредну странку, али пре свега за Србију. То је још једна ствар коју сам често понављао свугде – не постоји Србија због странака, него странке постоје због Србије. Не смемо никад да заборавимо да радимо то због наше земље, због наших грађана, без обзира у којој се организацији налазимо. Морамо да наставимо да дижемо источну Србију пре свега инфраструктурно, јер само тако ће нам страни инвеститори долазити, улагати новац и тиме подизати животни стандард грађана који овде живе. Уз много муке смо успели да доведемо у РТБ Бор наше кинеске пријатеље, који су само за три године значајно подигли животни стандард у целом овом крају и са 4.300 запослених пре пар година данас дошли на 6.000. Просечна плата која је тада била 68 хиљада, сада је деведесет и две хиљаде, а чули смо јуче обећање дато председнику Вучићу, да ће до краја године ићи и на 100 хиљада.”

Поред Зајечара, потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Александар Шапић и председник Извршног одбора Српске напредне странке Дарко Глишић посетили су и Бор и Неготин.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб