Вести„Шашава новогодишња бајка” одушевила малишане у зајечарском позоришту

„Шашава новогодишња бајка” одушевила малишане у зајечарском позоришту

Представа „Шашава новогодишња бајка”

На сцени зајечарског театра синоћ је изведена премијера представе за децу „Шашава новогодишња бајка” коју је по тексту Спасоја Ж. Миловановића режирала Наташа Петровић. Ова маштовита прича одушевила је публику која је уживала у чудесним догодовштинама и шашавим преокретима који су се одиграли у Деда Мразовој кућици у Лапонији.

Редитељ представе Наташа Петровић истиче како се трудила да одабере што веселији и разигранији текст који би задржао дечију пажњу, као и да дијалози буду културни и васпитно утичу на малишане.

Представа „Шашава новогодишња бајка”

„Рад са глумцима је био феноменалан, жељни су играња и прихватили су задатак тако добро да су сви давали идеје. Радили смо даноноћно, снимали сонгове. Нисмо излазили са сцене, али смо направили добар посао јер је тим био позитиван. Потрудили смо да одрадимо добру представу како бисмо деци донели радост”, каже Наташа Петровић и истиче да похвалу заслужује и комплетна техника, почев од тонца и мајстора светла до сценографа, костимографа, столара…

Представа „Шашава новогодишња бајка”

Глумац Бранислав Мијатовић, који је тумачио Деда Мразовог пса Алфонса каже да је посебно задовољан што је у представу био укључен млађи део глумачког ансамбла зајечарског позоришта, јер заједно са њим глуме и Сања Недељковић и Габријел Бећаревић.

„Улога Алфонса је брза и занимљива, доста физички напорна, али мислим да смо сви, па и ја постигли оно што смо желели. Било је занимљиво и живописно радити и мислим да смо направили добар посао”, каже Мијатовић који похвале упућује и редитељки, истичући да је било дивно радити са њом.

Представа „Шашава новогодишња бајка”

Сања Недељковић у представи „Шашава новогодишња бајка” тумачи злоћу Канџалаблези бу блу, која се у сусрету са Деда Мразом мења и постаје добра.

„То је улога у којој тумачим девојчицу која је јако повређена и која се претвара да је зла јер је наилазила на неразумевање околине. Било јако лепо радити са целом екипом, са обојицом колега, а посебно са редитељком Наташом Петровић”, каже Сања.

Кореограф представе је Даница Ничић, сценограф Мирко Стокић, за израду костима задужена је Горица Илић, сонгове Милан Петковић и Предраг Николић, избор музике Давид Недељковић, инспицијент-суфлер Сања Митић Јеленковић, организатор је Јелена Цигановић, гардеробер Мирјана Станојевић, за светло су задужени Драган Марковић и Емир Авдић, маску Александра Марковић, шеф сцене је Бобан Симоновић, реквизитер Жељко Шоршокановић, декоратер Никола Ранђеловић, а столарски радови поверени су Миодрагу Марковићу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб