Timočka Timočka
Početna / Vesti / Sastanak u Gradskoj upravi Zaječar: Dualno obrazovanje neminovnost usled dolaska proizvodnih kompanija
Gradska uprava Zaječar — Dualno obrazovanje neminovnost usled dolaska proizvodnih kompanija
Foto: zajecar.info

Sastanak u Gradskoj upravi Zaječar: Dualno obrazovanje neminovnost usled dolaska proizvodnih kompanija

Na večerašnjem sastanku održanom u salonu Gradske uprave u Zaječaru, kojem su pored gradonačelnika Zaječara Boška Ničića prisustvovali i pomoćnica ministra prosvete za dualno obrazovanje dr Gabrijela Grujić, Nikola Stokić, HR direktor kompanije „Aptiv”, savetnica za dualno obrazovanje u RPK Zaječar Tatjana Račić i direktori svih zaječarskih srednjih škola, dogovorena je dinamika i koraci za uspostavljanje dualnog obrazovanja u sve četiri, a posebno u Tehničkoj i Ekonomskoj srednjoj školi.

Usled dolaska novih, velikih proizvodnih kompanija, trgovinskih i ugostiteljskih lanaca i najave ulaganja u turističke kapacitete, ovaj vid obrazovanja nameće se kao neminovnost, zaključak je sastanka.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je na ovom sastanku, koji je upriličen na njegovu inicijativu, još jednom podvukao značaj dolaska velikih kompanija i potrebu prilagođavanja i obrazovnih kapaciteta njihovim potrebama i interesima.

Dogovoreno je da se u što kraćem roku organizuje još ovakvih i sličnih sastanaka, kako bi se pratio tempo realizacije dogovorenih projekata.

Možda će Vas zanimati

Rajačka škola zdravlja: O korona virusu

Rajačka škola zdravlja: Najzad i testiranje u pravom obuhvatu stanovništva na korona virus

Svaki početak je težak, a kada je reč o suzbijanju epidemije virusa COVID-19, nije samo …

Zaječar — Centar

U Zaječaru sunčano i toplije, najviša dnevna temperatura do 17 stepeni

U Srbiji ujutro ponegde na jugoistoku Srbije slab mraz. Tokom dana promenljivo oblačno sa dužim …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica