Друштво„Сат за планету Земљу” вечерас у 20:30 сати

„Сат за планету Земљу” вечерас у 20:30 сати

Тимочка — Нестанак струје

Светска организација за заштиту природе – WWF позива грађане да у суботу, 23. марта, у 20:30 сати одазову глобалној акцији „Сат за планету Земљу” и угасе светла како би скренули пажњу доносиоца одлука, пословног сектора и својих суграђана на то да им је стало до очувања наше планете.

Поводом обележавања ове акције, још од 2007. године на многим светским знаменитостима попут Опере у Синдеју, Статуе Христа у Рио де Женеиру, седишта Уједињених нација у Њујорку, катедрале Нотр Дам у Паризу, зидина у Дубровнику, Петроварадинске тврђаве, зграде Прве крагујевачке гиманзије у Крагујевцу, буду угашена светла.

У Србији се ова акција обележава од 2009. године, а број градова који у њој учествују расте из године у годину. Прошле године је више од 70 српских градова и општина искључило своју јавну расвету или расвету на културним и историјским заменитостима, што у WWF-у очекују и овог пута.

„Сат за планету Земљу“ обележава се у више од 190 земаља и територија, а како се глобална биолошка разноврсност смањује застрашујућом брзином, акција ће и ове године бити усмерена на деловање у смеру биодиверзитета и природе, а самим тим и улоге људи у екосистему.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб